По думите му 316 души са ранени при сраженията
"Най-малко 137 украинци загинаха от началото на руската офанзива", заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

"137 герои, наши съграждани" загубиха живота си, съобщи украинският лидер във видеообръщение, публикувано на сайта на украинското президентство.

Зеленски каза още, че 316 украинци са ранени при сраженията.

Той изтъкна, че макар Русия да твърди, че поразява само военни цели, цивилни обекти също са били ударени, предаде Асошиейтед прес.

"Те убиват хора и превръщат мирни градове във военни цели. Отвратително е и никога няма да го забравим", заяви украинският президент. 

"Рано или късно Русия ще трябва да разговаря с нас за това как да прекратим военните действия и да спрем тази инвазия. Колкото по-скоро започне този разговор, толкова по-малки ще бъдат загубите на Русия", казва той.

Той добави, че докато атаките не спрат, "дотогава ние ще защитаваме страната си".

Зеленски съобщи също, че всички украински граничари на остров Змийний в Одеска област са били убити вчера. По-рано украинската служба за гранична охрана заяви, че руските сили са установили контрол над този остров.

Още снощи той предупреди за засилването на атаките срещу столицата Киев. Той заяви, че няма намерение да напуска столицата и че знае, че в момента е цел номер едно на Русия.
БТА