/ БТА
Индийският депутат Баба Сиддик бе застрелян само няколко седмици преди ключови местни избори, съобщи член на неговата партия и призова „мозъкът“ на нападението да бъде арестуван.

Според вестник „Хиндустан таймс“, публикуван на 13 октомври, двама предполагаеми нападатели са арестувани, а полицията издирва трети, който е избягал.

Двамата заподозрени твърдят, че са част от банда, ръководена от Лорънс Бишнои. Бишнои, който в момента е в затвора, е обвинен в ръководене на престъпна група, извършила множество убийства.

66-годишният Баба Сидик, бивш министър на щата Махаращра, е бил прострелян няколко пъти в гърдите пред офиса на сина си в Бомбай, предаде АФП.

Заместник-главният министър на щата Махаращра Аджит Павар, който принадлежи към същата партия като Сидике, заяви, че е „шокиран“ от това „страхливо нападение“.

Това убийство „ще бъде щателно разследвано и ще бъдат предприети строги действия срещу нападателите“, написа той в X, като увери, че „организаторът на нападението ще бъде открит“.

Убийството се случва само няколко седмици след като сигурността на Сидик беше засилена след смъртни заплахи и преди изборите в щата Махаращра, насрочени за края на годината.

Сидик е бил близък с няколко боливудски звезди и е известен с организирането на грандиозни партита

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС