/ БТА
Повече от 200 маймуни, лемури, прерийни кучета и сурикати са сред първите животни, които бяха евакуирани от зоопарк в Северна Германия заради наводненията, предаде ДПА.

Водата е навлязла в някои от загражденията на парк "Серенгети" в град Ходенхаген, северно от Хановер, съобщи говорителка на зоопарка.

Засегнатите животни вече са настанени на безопасно място, намиращо се също в зоологическата градина. Големи части от територията на зоопарка са наводнени и в някои случаи до тях се стига само с високопроходими автомобили.

Климатичните промени влияят на здравето и психиката ни


Ситуацията е особено критична в Масай Мара Лоджес, зона в зоопарка, в която живеят антилопите и жирафите редом до къщи за гости, в които посетителите могат да резервират нощувка и да отседнат там.

В този район на зоопарка водата вече е навлязла в помещенията, в които спят животните, но те засега не са преместени оттам, защото водното ниво не е много високо.

Германската метеорологична служба издаде предупреждения за лошо време, силен вятър и дъжд

"Преместването на жираф трябва да бъде внимателно обмислено. Това не е напълно безопасно", разказа говорителка на зоопарка.