Заловеният в Мумбай атентатор призна за десетима убити от него
Заловеният в Мумбай атентатор призна за десетима убити от него / снимка: БГНЕС
Заловеният от индийските сили за сигурност участник в нападенията в Мумбай призна, че двамата с партньора си са убили десетки хора на централната гара в индийската финансова столица. В показанията си Мохамед Аджмал Касаб твърди, че искал да вземе заложници и да се срещне с медиите, за да отправи послание към света.

Той признава обаче, че при нападението срещу централната гара в Мумбай заедно с още един от участниците в атаките е убил десетки хора, но не споменава за вземането на заложници. Според Касаб нападението е било първоначално насрочено за 27 септември. От показанията му не става ясно защо е било отложено за края на ноември.

Междувременно Ройтерс съобщи, че собствениците на двата най-луксозни хотела в Мумбай – "Тадж Махал" и "Трайдънт", които бяха сред обектите, нападнати от екстремисти в края на миналия месец – ще бъдат частично отворени за посетители още преди края на декември. Повредените при нападението части от двата хотелски комплекса ще бъдат изцяло възстановени в предишния им блясък, посочва Ройтерс, като се позовава на говорители на компаниите собственици.