Задържаха четирима индийци за изнасилване на туристка
Задържаха четирима индийци за изнасилване на туристка / БГНЕС, архив

Индийската полиция арестува четирима мъже, обвинени в упояване и изнасилване на американска туристка в петзвезден хотел в Ню Делхи по-рано тази година.

Жената казала на полицията, че е била част от туристическа група до Индия през април. Тя разказала, че местен екскурзовод й дал бутилка с вода, от която се е упоила, след което я е изнасилил с четирима свои познати в хотелската й стая.

Ужасяваща „мода“: Клипове на изнасилвания "пълзят" в социалните мрежи в Индия

Полицейският говорител на Ню Делхи Депендра Патак заяви пред АФП, че жертвата се е върнала в индийската столица за да даде показания и ще се върне у дома в рамките на няколко дни, след идентифицирането на заподозрените.

Полицията започна официално разследване по-рано този месец, след като жената е подала жалба. Тя е казала пред местните медии, че не си е спомняла за нападението в продължение на почти три месеца.

Опасно за жените: Какво е да си жена в Индия

Това не е първият такъв случай. Сексуалните атаки срещу туристки в Индия дори се превърна в цяла поредица от нещастия.

Миналия месец посетителка от Япония също бе нападната. През юни петима бяха осъдени на доживотен затвор за групово изнасилване на датска туристка през 2014 г.

Индия въведе строги закони срещу извършителите на сексуални престъпления в навечерието на фатално групово изнасилване на ученичка в столицата през декември 2012 г., което предизвика и масови протести. Въпреки това случаите на сексуално насилие срещу жени продължават.

Източник: БГНЕС