/ пресцентър, Министерски съвет
Президентът на Сърбия Александър Вучич пожела бързо и напълно оздравяване на министър-председателя Бойко Борисов, който вчера стана ясно, че е с коронавирус.

„Скъпи приятелю, Бойко Борисов, желая ти бързо и напълно оздравяване и много сила! Ще победиш”, написа сръбският президент Вучич в официалния си профил в Twitter.
  Премиерът Бойко Борисов е заразен с коронавирус. Борисов е с общо неразположение, но към момента остава на домашно лечение по преценка на лекарите. За това стана ясно вчера от публикация на министър-председателя на официалната му страница във Facebook.

Проф. Балтов: Състоянието на премиера е стабилно, ВМА ще го лекува

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!, написа премиерът.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов обясни, че състоянието на премиера Бойко Борисов на този етап е стабилно и той ще бъде лекуван от лекарите от ВМА.