Тя се казва Антонела Рокуцо. Ако ви кажем само нейното име, едва ли то ще ви говори нещо. Както например половинката на Роналдо - Джорджина Родригес. Но, триумфът на Лионел Меси на Мондиала в Катар отново насочи прожекторите към него.
 

Меси семейство
Guliver/Getty Images

В нощта след победата над Франция няколко снимки обиколиха света и трогнаха милиони. На тях аржентинецът сподели щастието от титлата със своите близки - съпругата му и трите им сина.

Семеен мъж: Лео Меси сподели с близките си радостта от победата (СНИМКИ)
 

Меси семейство
БГНЕС

Така светът заговори за Антонела Рокоцу - жената зад футболист номер 1 на света. Но, коя е тя?
 

Антонела Рокуцо
Guliver/Getty Images

34-годишната сластна аржентинка е омаяла Лео Меси още в детството му. Двамата са родени в Росарио, който е третия по големина град в Аржентина.

Според архивите Лионел и Антонела се запознават когато тя е на пет, а той на шест години. Бъдещият футболист бил близък приятел с братовчеда на Рокуцо. Още тогава той започва редовно да посещава дома й, само за да я види.

 

На 10-годишна възраст Меси е диагностициран с недостиг на растежен хормон. Лекарите откриват рядък хормонален дисбаланс, който пречи на растежа, а това може да провали футболната му кариера. Тъй като здравното осигуряване на баща му покрива само две години лечение с растежен хормон, което струва поне 1000 аржентински песо на месец. „Нюелс Олд Бойс“ се съгласяват да дадат своя принос, но по-късно се отказват от обещанието си. Семейството на Меси не може да си позволи скъпите лекарства и заминава за Испания.

Невероятната история на Лионел Меси

Не е известно кога се разгаря същинската му любов с Антонела, но връзката им е обявена публично от Меси по аржентинска телевизия през 2008 г.
 

Антонела Рокуцо
Guliver/Getty Images

Година по-рано футболистът се завръща по спешност в родния си град, за да утеши Антонела след смъртта на техен приятел. За кратко аржентинката е учила дентална медицина, а след това е била и модел. Тя обаче зарязва всичко, за да се премести в Испания с любимия мъж.
 

Антонела Рокуцо
Guliver/Getty Images

През 2017 нападателят на Барселона се ожени за Антонела на парти, наречено "сватбата на века" в Аржентина. Това се случва в родния им Росарио, а заради събитието в града пристигат най-големите спортни звезди. На всички присъстващи било забранено да носят телефони, а персоналът е подписвал клетвени листове, за да не издаде никакви детайли от бляскавото събитие.

Двойката се врича във вечна вярност пред синовете си Тиаго и Матео, родени през 2012 и 2015 г. Най-малкият им наследник - Сиро, се появи на бял свят през 2018-а.
 

Лео Меси
БГНЕС


Меси: Това е последното ми Световно първенство

Макар мнозина да очакваха пенсиониране за Лео Меси след Катар, той обяви, че ще продължи да играе за националния отбор на Аржентина „още няколко мача като световен шампион“. А след това идва време и за семейството...