"Това е последното ми Световно първенство, последният ми шанс да спечеля титлата и да реализирам моята и нашата обща мечта", обяви голямата звезда на Аржентина Лионел Меси на пресконференция преди първия мач на тима от Мондиал 2022. Днес южноамериканците играят със Саудитска Арабия.

"Чувствам се много добре физически. Тренирах отделно, защото бях получил лек удар, но няма нищо страшно. Не съм правил нищо специално, грижех се за себе си и работех", разкри още футболистът на ПСЖ.

"Не знам дали това е най-добрият момент в моята кариера, но се чувствам наистина добре и може би малко по-зрял. Винаги се опитвам да дам най-доброто от себе си и се наслаждавам на всичко", добави той.

Една дама и четирима кавалери: Лео Меси и синовете му с еднакви смокинги на Златната топка

"Мисля, че сега се наслаждавам много повече на футбола. Преди не мислех за това, просто исках да играя. Сега се опитвам да му се насладя, но когато играеш на всеки три дни, понякога е трудно. Възрастта ви кара да виждате нещата по различен начин и може би да придавате по-голямо значение на малките детайли.

Може би преди не съм го правил. Сега се опитвам да се съсредоточа върху детайлите и да се наслаждавам, което е по-важно от всичко останало", коментира Меси.

Необичайното време на провеждане на това Световно първенство означава различно напрежение, но Лионел Меси каза, че нервите преди турнира са същите.

В чест на световното в Катар създадоха най-голямата футболна обувка в света

"Различно е, обикновено играем на Световното първенство в края на сезона и обикновено имаме цял месец за подготовка. Сега е напълно различно. Имахме малко време за подготовка, но знаехме, че това е ситуацията. Световното първенство е винаги специално", допълни той.

Аржентина започва с двубой срещу Саудитска Арабия утре. В групата са още Полша и Мексико.

"Очакваме труден мач, наясно сме с това, защото е началото на Световното първенство. Ще трябва да се справим с напрежението по най-добрия начин", заяви капитанът на Аржентина.

Аржентина е в серия от 36 мача без загуба и може да изравни рекорда от 37 на Италия на стадион Лусаил, където ще се играе и финалната среща на 18 декември.
БНГЕС