футбол
футбол / Istock
Преди началото на Световното първенство по футбол в Катар, страната домакин вече постигна резултати, достойни за книгата на рекордите. Творци на пластични инсталации, спортисти и местни специалисти обединиха усилията си и създадоха най-голямата футболна обувка в света, съобщава TVR News.

Футболната обувка е висока 2 метра и дълга 5 метра. Тя все още не е официално призната за най-голямата футболна обувка в света, но всички се надяват, че Книгата на Гинес ще регистрира рекорда.



Световното първенство по футбол започва в неделя, 20 ноември, а първият мач се играе между Катар и Еквадор.

Всички хотели в Доха, столицата на емирството, са напълно резервирани. Хиляди фенове и туристи са избрали да отседнат на луксозните кораби, които остават да акостират в Катар по време на цялото първенство. Плаващите хотели се отличават с главозамайващ лукс, но и цените им са съизмерими с такъв.

Ако по отношение на консумацията на алкохол правилата в Катар са строги - има специално уредени места за привържениците - то на вода ситуацията се променя. На борда на луксозните кораби туристите нямат ограничения в това отношение.
БГНЕС