Коби Брайънт
Коби Брайънт / Gulliver/Getty Images
Окръг Лос Анджелис се съгласи да изплати на вдовицата на Коби Брайънт - Ванеса, близо 29 милиона долара за нанесени морални травми. Ванеса съдеше администрацията заради публикувани снимки на катастрофиралия хеликоптер и телата на загиналите след катастрофата, в която своя живот изгубиха Кобри Брайънт и неговата дъщеря Джиана.

Според иска на Ванеса Брайънт първите респонденти на мястото на инцидента - пожарникари, парамедици, полицаи - са направили снимки с телефоните си на катастрофиралия хеликоптер и са ги публикували в социалните мрежи. Още в края на 2021-ва година близките на останалите жертви от катастрофата получиха обезщетение на стойност 2,5 млн. долара заради въпросните фотоси. Делото на Ванеса Брайънт срещу общинската администрация продължи по-дълго, като в крайна сметка се стигна до извънсъдебно споразумение.

"Днес отбелязваме успешната кулминация на смелата битка на мисис Брайънт срещу тези неприемливи действия. Тя се бори за своя съпруг, за своята дъщеря, за всички хора от общността, които бяха третирани неуважително. Надяваме се победата ѝ в това дело да сложи край на тази практика", казаха адвокатите на Ванеса Брайънт. Юристите на окръг Лос Анджелис определиха споразумението като "справедливо и разумно".

"Надяваме се мисис Брайънт и нейните деца да продължат възстановяването си от тяхната загуба", коментира главният юрисконсулт на Лос Анджелис Мира Хамшил.

В отделно споразумение Крис Честър, който загуби своята съпруга и дъщеря в катастрофата, се споразумя с администрацията за обезщетение в размер на 20 млн. долара.

БГНЕС припомня, че легендарният американски баскетболист Коби Брайънт загина в катастрофа с частния си хеликоптер на 26-ти януари 2020-та година. В инцидента загинаха общо девет души, включително и дъщерята на Брайънт Джиана.
БГНЕС