В Мюнхен започна срещата на министрите на правосъдието и вътрешните работи от Г-8
В Мюнхен започна срещата на министрите на правосъдието и вътрешните работи от Г-8 / netinfo

При засилени мерки за сигурност тази вечер в баварската столица Мюнхен беше открита срещата на министрите на правосъдието и вътрешните работи от Г-8, предаде ИТАР-ТАСС.

Форумът е част от подготовката за срещата на върха на Г-8 в североизточния град Хайлигендам от 6 до 8 юни.

Пленарните заседания започват утре.

В срещата участват генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл и заместник-председателят на Европейската комисия и европейски комисар за правосъдието, свободата и сигурността Франко Фратини.

Ще се обсъжда борбата с тероризма, как да се предотвратява използването на най-новите информационни технологии и интернет от терористи, защитата на интелектуалната собственост, противодействието на сексуалната експлоатация на деца и разпространението на детска порнография, проблемите с миграцията, борбата с пиратските продукти, производството и разпространението на наркотици в контекста на влошаващата се обстановка в Афганистан.

За сигурността на участниците се грижат около 1000 полицаи, които са блокирали достъпа до мястото, където се провежда срещата - хотел "Байришер хоф".

Вечерта в центъра на Мюнхен се състоя мирна демонстрация на противници на "голямата осморка", които издигнаха лозунги, призоваващи за борба срещу капитализма.