Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити своя указ за ограничаване на имиграцията и обвини американската съдебна система, че е политизирана, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Не искам да кажа, че един съд е пристрастен, затова няма да го нарека такъв. И ние все още нямаме решение (за миграционния указ)", заяви Тръмп в реч пред представители на правоохранителните органи. В същото време той коментира, че американските съдилища му изглеждат "много политизирани", и изрази надежда те да "направят това, което е правилно".

Лавров: Тръмп влияе положително в борбата срещу терора

Указът е необходим за сигурността на Съединените щати, подчерта Тръмп пред националната Асоциация на шерифите.

Съдът в САЩ няма да поднови президентския указ за имиграцията
 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

Новият стопанин на Белия дом прочете от трибуната член от закон, датиращ отпреди 65 години, според който американският президент има право да забрани влизане в САЩ на определени категории чужденци, ако това е в интересите на страната. "Един средно интелигентен ученик от гимназията би разбрал това, всеки би го проумял", отбеляза той.

Пускнаха в САЩ иранско дете за животоспасяваща операция въпреки указа на Тръмп

Апелативен съд в Сан Франциско трябва да се произнесе до края на тази седмица по указа, с който Тръмп забрани временно влизането в Съединените щати на гражданите на седем държави с преобладаващо мюсюлманско население. В петък федерален съдия в Сиатъл спря действието на президентския указ.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

БТА