Тръмп предаде семейния бизнес на големите си синове
Тръмп предаде семейния бизнес на големите си синове / Guliver/Getty Images

Президентът на САЩ Доналд Тръмп повери управлението на семейния бизнес на по-големите си синове - Доналд младши и Ерик, съобщи прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър. Ден преди встъпването си в длъжност на 20 януари Тръмп обяви, че доброволно се оттегля от всички постове в над 400 частни компании.

Тръмп предава своя бизнес на децата си

Копие от документ за това беше предоставен на телевизия Си Ен Ен от бизнес империята на Тръмп. Освен това новият американски президент е консолидирал около 100 свои фирми под шапката на Trump Organization.

Тръмп обеща да не сключва нови бизнес сделки по време на управлението си

Докато Тръмп е държавен глава компанията замразява сключването на нови договори извън САЩ, а част от печалбите на веригата хотели в други държави ще се прехвърлят към министерството на финансите.

Юридически съветник на президента посочи, че Тръмп се е отказал от идеята за „пълен отказ" от фирмите си, за да не се стигне до разпродажбата им на безценица в ущърб на останалите членове на фамилията.

Екипът на Тръмп поиска децата му да получат достъп до класифицирана информация

Ръководителят на службата за предотвратяване на конфликт на интереси Уолтър Шауб разкритикува оттеглянето на Тръмп. Шауб изтъква, че президентът се е отказал само от ръководните си постове, но не и от правото на собственост върху компаниите си и ще продължи да получава доходи от тях.

Източник: БГНЕС