/ БГНЕС
Президентът Доналд Тръмп призова всички американци и по-специално републиканците и демократите към единство, предаде Франс прес.

Тръмп
БГНЕС


Тръмп в Давос: Америка е място за правене на бизнес (ВИДЕО)

Тази вечер аз призовавам всички нас да загърбим разногласията си, да потърсим допирна точка и да съберем единството, което ни е нужно, за да изпълним волята на хората, които са ни избрали, за да им служим, заяви в първата си реч "За състоянието на съюза" Тръмп, цитиран от Ройтерс.

Тръмп
БГНЕС

"Това е нашият нов американски момент. Никога не е имало по-добро време да се започне осъществяването американската мечта. Съюзът е силен, понеже американският народ е силен, каза президентът", цитиран от Асошиейтед прес.

Америка на първо място: първата година на Тръмп в Белия дом

"Аз моля и двете партии да се обединят, за да ни дадат безопасната, бърза, сигурна, надеждна и модерна инфраструктура, от която нашата икономика има нужда и нашият народ заслужава", каза той.

Тръмп
БГНЕС

Докато Тръмп призоваваше за двупартийно сътрудничество, доказателството за дълбокото разделение между партиите беше очевидно, отбелязва Ройтерс. Почти всички демократи спряха да ръкопляскат секунди след като президентът влезе в залата на Камарата на представителите.
 
Докато половината от публиката бурно ръкопляскаше, изправяйки се на крака, по време на речта, другата половина седеше мрачна и неподвижна, в море от черно облекло, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп
БГНЕС

Президентът използва историите на обикновени хора, за да илюстрира темите в посланието си. Освен това той използва първата си реч "За състоянието на съюза", за да си припише заслугата за икономическите успехи на САЩ, предаде Ройтерс.

Тръмп подписа законопроекта за мащабната данъчна реформа (ВИДЕО)

Тръмп
БГНЕС

От изборите насам ние създадохме 2,4 милиона работни места, включително 200 000 само в индустриалното производство. След години на стагнация на заплатите, най-сетне виждаме повишаващи се възнаграждения, каза Тръмп. По думите му фондовият пазар "чупи рекорд след рекорд", предаде Асошиейтед прес. Той също така обеща, че от другия месец милиони американци ще започнат да носят вкъщи още по-високи заплати, благодарение на масовите данъчни съкращения, които той подписа като закон в края на 2017 г.

Проблеми белязаха отбелязването на първата годишнина на Тръмп в Белия дом

Президентът призова за компромис между републиканци и демократи, който да позволи Конгресът да приеме законопоректа за генерирането на най-малко 1,5 милиарда долара за модернизиране на пътищата, мостовете и други инфраструктурни проекти.
 
БТА