Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че американското правителство не стои зад неуспешното нахлуване във Венецуела от края на миналата седмица, извършено, както се твърди, с цел да бъде свален президентът Николас Мадуро. В интервю за "Фокс нюз" Тръмп каза, че не би разчитал на малка група за подобна операция, предаде Ройтерс.

Венецуелската опозиция работела с фирма от САЩ по план за свалянето на Мадуро

"Нищо не знам за това. Мисля, че правителството изобщо няма нищо общо с това и аз трябва да разбера какво се е случило", каза президентът. "Ако бяхме решили да правим нещо подобно, нямаше да е по този начин. Щеше да е малко по-различно. Щеше да се нарича "инвазия", добави той.

Тръмп каза, че нахлуването не било "добра атака", предприета просто от някаква група , включваща венецуелци и "хора от други страни". "Гледах кадрите от някакъв плаж (във Венецуела). Очевидно предводителят им не е Джордж Вашингтон", каза иронично Тръмп, имайки предвид първия президент на Щатите, смятан за военен гений.

Каракас осуетил преврат срещу Мадуро

Заловен във Венецуела бивш американски войник заяви, че е бил нает от компания от сферата на сигурността от Флорида да превземе летището на Каракас, за да кацне на него самолет, който да отведе Мадуро в САЩ. Според публикуван вчера от в. "Вашингтон пост" документ представители на опозиционната партия във Венецуела са сключили сделка за 213 милиона долара с компанията "Силвъркорп Ю Ес Ей" за нахлуване във Венецуела и сваляне на Мадуро.
БТА