/ Guliver/Getty Images
Американският президент Доналд Тръмп и турският му колега Реджеп Ердоган ще проведат двустранна среща най-късно през май, когато ще се засекат на срещата на върха на НАТО. Това заяви говорителят на турския държавен глава Ибрахим Калън, цитиран от турския в. „Сабах дейли“.

Той заяви също, че Анкара е решена да продължи своята операция „Щитът на Ефрат“, чиято цел е да прочисти сирийските погранични територии от терористи, включително и силите на сирийските кюрди. Калън също така препотвърди и готовността на Турция да завладее т. нар. столица на „Ислямска държава“ Рака, след като завърши операцията в Ал Баб.

Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган обсъдиха по телефона борбата с тероризма

Припомняйки, че Турция е освободила редица северни сирийски градове, включително района между Азаз, Джараблус и Ал Баб, Калън посочи, че успехът на турските части неминуемо ще накара САЩ да преосмислят своите политики, включително и подкрепата си за сирийските кюрди.

По думите на говорителя Анкара и Вашингтон се опитват да осъществят среща между двамата държавни лидери колкото се може по-скоро, посочвайки, че тя ще се състои най-късно през май, когато Ердоган и Тръмп ще посетят срещата на върха на НАТО.
БГНЕС