Тайните на Хилари Клинтън, които нямат нищо общо с политиката
Тайните на Хилари Клинтън, които нямат нищо общо с политиката / Guliver/Getty Images

Много се говори в последно време за политическите качества на Хилари Клинтън, която в неделя се кандидатира за президентската номинация на американските демократи. Има обаче няколко неща, свързани с бившата първа дама и бивш държавен секретар, които са по-малко известни и нямат нищо общо с политиката, пише в. "Хъфингтън пост".

Хилари Клинтън не е карала кола от 1996 година. Бившата първа дама е имала навика да води разговори с въображаеми, но знаменити събеседници, като например Елинор Рузвелт. Приближени на Клинтън казват, че беседите с тези събеседници й помагали да не пада духом.

Малко известен факт е, че Хилари Клинтън е чистила риба във фабрика в щата Арканзас, в която работила през лятото, за да финансира следването си в правния факултет на Йейл. Тя обаче бързо била уволнена оттам заради прекалено настойчивите й въпроси за това как са умрели точно рибите.

Хилари Клинтън е страстен почитател на певеца, актьора и идола на 50-те и 60-те години Фабиан. Пълното му име е Фабиано Антъни Форте. В САЩ навремето той се радва на същата популярност като Елвис Пресли, но стилът му е различен. Хилари Клинтън била дори председател на фен клуба на Фабиан в колежа си в щата Илинойс.

Бившата първа дама си пробила ушите едва през 1992 г. Тя се страхувала от инфекция и не искала дъщеря й Челси да си пробива ушите.

Любопитен факт е, че Хилари Клинтън победила републиканския сенатор Джон Маккейн по време на състезание по надпиване. Това се случило в Естония през 2004 г., където тя и Маккейн били на визита в качеството им на американски сенатори. Те влезли в местен ресторант и поръчали водка. Последвало импровизирано състезание и Клинтън победила Маккейн, като изпила четири чаши.

Бившата първата дама обичала да залива с пикантен сос всичко, което похапвала в това число и салатите. Изненадващо, но е факт, че бившият държавен секретар през първия мандат на Барак Обама е носителка на престижната американска музикална награда Грами. Хилари Клинтън я печели през 1996 г. в категорията за най-добър говорещ албум заради записа й на аудиокнига, озаглавена "Цяло село трябва, за да се отгледа едно дете".

Хилари Клинтън е искала да постъпи във флотата, когато била на 27 години и живеела в Арканзас. Тя си спомня, че когато се появила в донаборната комисия, там й казали, че е прекалено възрастна и не е подходяща.

Инвестирайки 1000 долара в дългосрочни пазари на суровини, Клинтън успяла да спечели почти 100 000 долара. Това се случило през 1978 г. Печалбите от инвестициите Клинтън натрупала само за 10 месеца.

Сред малко известните факти е, че и през свободното си време Хилари Клинтън обича да чете криминални романи освен интелектуални трудове.

Когато учела в колежа Уестли, Хилари Клинтън дръзнала да се появи на бал не с рокля, а с ярка оранжева пола-панталон, накичена с пера и гривни и така разчупила модните канони. Нейни съученички от колежа все още си спомнят този тоалет.

На няколко пъти Хилари Клинтън е печелила повече пари от съпруга си Бил Клинтън по времето, когато той е бил губернатор на Арканзас. Така например през 1991 г. Хилари Клинтън спечелила над 188 000 долара от хонорари като адвокат, докато Бил Клинтън получавал много по-малка заплата за поста.

Хилари Клинтън не посещава същата църква като съпруга си. Родена и отгледана в методистко семейство, тя не е поискала да прекъсне традициите, когато се омъжила за Бил Клинтън, който е последовател на баптиската църква. Хилари винаги носи малка Библия в чантата си.

Сред малко известните факти за бившата първа дама е и този, че тя е публикувала в кулинарни интернет сайтове рецепта за сладки от типа кукис.

Източник: БТА