Сътрудници на ФСС са били уволнени след атентата на Домодедово
Сътрудници на ФСС са били уволнени след атентата на Домодедово / снимка: Reuters, архив

След самоубийствения атентат на московското летище "Домодедово" на 24 януари, при който загинаха 36 души и бяха ранени около 200, са били уволнени сътрудници на управлението на Федералната служба за сигурност (ФСС) в руската столица. Това съобщи председателят на комитета за сигурността на Държавната дума Владимир Василиев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Василиев посочи след среща при закрити врата между депутати и ръководителите на силовите ведомства, че са били уволнени пет-десет сътрудници на ФСС.

Службата за икономическа сигурност е една от ключовите във ФСС, отбелязва ИТАР-ТАСС. Управление "Т" се занимава с контраразузнавателно осигуряване на транспорта.

На новите станции в московското метро ще има специални стаи за претърсване на подозрителни пътници, предаде още руската агенция, като се позова на представител на метрополитена. В метрото ще бъдат инсталирани и специални сигнализиращи системи за сигурност, пише БТА.

Мерките са взети вследствие на атентата на летище "Домодедово". Отговорност за нападението пое севернокавказкият полеви командир Доку Умаров.