/ iStock
Съдят църковен пастор от Република Южна Африка (ЮАР) по обвинение, че е хванал крадец и е отрязал ръцете му с мачете, пише „Дейли стар“.

През март 29-годишният Думисани Махланга е заловен на територията на църква в предградието Емалахлени и обвинен в кражба на акумулатор.




Мъжът твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши, охраняващи църквата. Те започнали да стрелят в краката му, а след това извикали настоятеля на храма, 58-годишния Соломон Мланга. Свещеникът, въоръжен с мачете, пристигнал с кола със сина си. Той заповяда на бдителните енориаши и сина му да хванат Мланга здраво и след това да му отрежат ръцете. „Молех го да ми остави поне една ръка. Но той каза, че приятелите ми трябва да видят какво ще стане, ако откраднат от него“, предава SowetanLIVE думите на жертвата.

Мланга каза, че след това пасторът и неговите съучастници просто са си тръгнали, оставяйки го да кърви до смърт. В същото време потърпевшият твърди, че не е откраднал акумулатора, а просто решил да мине по пряк път през територията на църквата, защото бързал за среща с приятел.

 

В резултат на това Соломон Мхланга и неговият 20-годишен син бяха арестувани. Няма данни за други задържани във връзка с престъплението. Местната асоциация за обществена полиция каза, че напоследък има проблем с наркотиците в Емалахлени.

Наркоманите често крадат метални предмети и прибори, за да ги продават по битаците.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС