/ iStock/Getty Images
Двама са ранените, като един от тях е имамът на джамията
Двама души са ранени при стрелба край джамия в Брест, Западна Франция, предаде Ройтерс, като се позовава на полицейските служби. Няколко часа по-късно френската телевизия  Бе Еф Ем оповести, че атентаторът се е самоубил.

Според прокурора на Брест Жан-Филип Рекап нападателят открил огън, когато хората излизали от джамията в квартал Понтанезен. По думите му засега не е ясно дали стрелбата е поради религиозен мотив, криминално разчистване на сметки или други неизвестни фактори.
 
Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер съобщи в Twitter, че е наредил да бъдат засилени мерките за сигурност около местата за богослужение в цялата страна след днешния случай. Регионалната администрация заяви, че двамата ранени са хоспитализирани, но не са в критично състояние. Самоличността им не бе съобщена.
 


Според информацията, разпространена първо от вестник "Телеграм", мъжът е стрелял няколко пъти около 16,30 ч. пред джамията в квартал Понтанезен в Брест. Ранени са двама души, но без опасност за живота. Единият от простреляните е имамът на джамията.
 


Последвало е бягство от страна на нападателя избягал. Бил открит мъртъв няколко часа по-късно в Гипава, близо до Брест. Според неназован източник, близък до разследването, той се е самоубил с изстрел в главата.

Тепърва предстои да се разследват мотивите на стрелеца.

Очаквайте подробности по случая по-късно.
 
 
 
БТА