/ ThinkStock/Getty Images
При затварянето на борсата днес индустриалното средно ниво на „Dow Jones” беше 27 390,27, което е спад с 2,0% или около 570 пункта. За два дни индексът се срина с цели 7%. Широко базираният „S&P 500” е спаднал 1.9 процента до 3165.03, докато технологично богатият „Nasdaq Composite Index” е спаднал с 1.7 процента до 9 067.84.

Спадът във вторник е по-голям в сравнение с първия ден от седмицата, след като основните индекси се понижиха с повече от три процента в понеделник заради нарастващите тревоги, свързани с разпространението на коронавируса извън Китай.

Спадът дойде, след като американските компании изтъкнаха потенциални въздействия от коронавируса, включително по-малко приходи от туризъм и проблеми с веригата на доставки.

"Малко по малко американските инвеститори виждат как перспективите за глобален растеж намаляват", заяви Грегори Волохин от „Meeschaert Financial Services”. "С новините от последните три-четири дни е трудно да бъдем оптимистични", каза той.

Заради коронавируса: Най-богатите загубиха 139 млрд. долара

Акциите на „Mastercard” се понижиха с 5,3 процента, тъй като се предвижда, че ръстът на продажбите през първото тримесечие ще бъде с два до три процентни пункта под предходната прогноза, поради ударите върху трансграничния трафик и електронната търговия, нанесени от епидемията.

„Macy's” спадна с 4,9%, тъй като предупреди, че коронавирусът е засегнал неговата верига за доставки и продажбите от задгранични туристи. Но ръководителите на компании казаха, че е твърде рано да се оценява тоталният удар от епидемията.

„United Airlines” загуби 6%, след като оттегли прогнозата си за целогодишна печалба, позовавайки се на несигурността, създадена от вируса. Компанията е загубил 100% от търсенето на краткосрочни пътувания до Китай и около 75% от търсенето за останалата част от транс-тихоокеанските си маршрути
БГНЕС