/ / iStock/Getty Images
Полицията, която разследва смъртоносния инцидент, убил 8 души на фестивала в Хюстън с участието на Травис Скот, твърди, че по време на хаоса обезумял мъж е инжектирал поне един човек с опиоиди, съобщава "Дейли Мейл".

Началникът на полицията в Хюстън Трой Финър направи шокиращото твърдение на пресконференция след часове на слухове за трагедията на фестивала "Astroworld", а кметът на Хюстън Силвестър Търнър разкри, че жертвите са били на възраст между 14 и 27 години.

"Получихме показание от служител по сигурността, че някакво лице е инжектирало други хора с наркотици", заяви началникът на полицията в Хюстън Трой Финър. "Служителят посегнал да хване гражданина и усетил убождане във врата си. Изпаднал е в безсъзнание и му е оказана помощ. Оживял е и медицинският персонал е забелязал убождане, подобно на това, което би се получило, ако някой се опитва да го инжектира", добави той.

Не е ясно какъв наркотик е бил инжектиран на охранителя. Не са постъпвали съобщения за посетители на концерта, на които да са инжектирани наркотици. Също така остава неясно дали този инцидент е свързан със смъртоносното смачкване, при което 25 души бяха настанени в болница. Не са предоставени допълнителни актуализации относно това дали лицето е било арестувано. Травис Скот беше заснет да продължава да пее, след като осем души бяха смазани до смърт - включително две жертви на възраст едва 14 и 16 години - на фестивала в Хюстън в петък вечер, като един от свидетелите заяви, че е стъпвал по "под от тела".

"Хората правеха изкуствено дишане", разказва пред "Ролинг Стоун" присъстващата на събитието медицинска сестра в интензивно отделение Маделин Ескинс. "Феновете крещяха на екипа на сцената около нас, казвайки да спрат концерта, защото хора умират. Никой не ги чуваше".

11 души са откарани в болница със сърдечен арест. Семействата на шест от осемте жертви са били уведомени за смъртта на близките им. Кметът Търнър заяви, че най-младият от загиналите е 14-годишно момче от Тексас.

В съобщение в Туитър, публикувано в събота, Скот заяви, че е "напълно съкрушен от случилото се". Той обеща да работи "заедно с общността на Хюстън, за да подкрепи семействата в нужда".

Рапърът Травис Скот е съкрушен от трагедията на концерта му

Смъртоносната вълна от тълпата се е случила в 21:15 ч. Близо час по-късно, в 22:10 ч., продуцентът на концерта Live Nation е прекратил шоуто.

Междувременно приятелката на Скот - Кайли Дженър, която е присъствала на събитието, беше разкритикувана в интернет за това, че публикува клип, на който се вижда как линейка се грижи за ранените и мъртвите, докато се развива хаосът.

TMZ съобщи, че "ключово лице", свързано с "Astroworld", е заявило, че петъчната вечер всъщност е била резултат от "целенасочена атака", в която "някой в тълпата се е побъркал и е започнал да инжектира хората с някакъв наркотик, което е предизвикало паника, а след това и вълната".

Според в. "Хюстън кроникъл" петъчният смъртоносен инцидент не е първият случай, в който продуцентът на концерта Live Nation Worldwide е подложен на проверка за нарушения на правилата за безопасност. Компанията за развлечения на живо - която според уебсайта си организира 40 000 концерта годишно и която Billboard посочва като най-голямата в света - е била обвинена в 16 нарушения и е платила над 83 млн. долара под формата на санкции.

Кметът Търнър заяви, че разследването продължава да се води от екипа по убийства и наркотици на полицейското управление, като добави, че местната власт разговаря и с представители на Live Nation.
 
БГНЕС