Рапърът Травис Скот заяви, че е съкрушен от трагедията на неговия концерт в Хюстън и увери, че ще сътрудничи на полицията, съобщи Би Би Си.

"Моля се за семействата на засегнатите - заяви Травис Скот в Twitter. - Напълно съкрушен съм от случилото се". Осмина души загинаха и десетки бяха ранени при блъсканица, когато фенове започнали да се бутат към сцената на концерта на рапъра на фестивала "Астроуърлд" в Хюстън, щата Тексас. Линейки и полицейски автомобили многократно преминали през публиката със включени светлини заради безредицата.

8 души загинаха на концерт на Травис Скот

В болница бяха откарани 11 души със сърдечен арест и осмина от тях починаха. Други 300 получиха натъртвания и порязвания.

Травис Скот прекъснал 75-минутното си изпълнение много пъти, когато забелязал изпаднали в беда фенове пред сцената.

В първото си изявление след трагедията рапърът благодари на полицията и бързата помощ и заяви, че ще работи с хората в Хюстън в подкрепа на нуждаещите се семейства.

Около 50 000 души са имали билети за фестивала на открито "Астроуърлд". Травис Скот е бил негов хедлайнер. Останалите концерти, сред които на рапърите 21 Савидж и Тейм

Импала на двудневния фестивал, бяха отменени.

Травис Скот е на 29 години. Той стана известен през 2013 г. и оттогава има осем номинации за наградите "Грами". Има дете от риалити звездата Кайли Дженър, която също е била на концерта.  
БТА