Според Франция видеозаписът с Ингрид Бетанкур доказва, че е жива
Според Франция видеозаписът с Ингрид Бетанкур доказва, че е жива / netinfo
Новият видеозапис, показващ колумбийката с френски произход Ингрид Бетанкур, държана като заложница от бунтовници в Колумбия вече над 5 години, е доказателство, че тя е жива. Това заяви говорителят на френския президент Никола Саркози – Давид Мартинон, цитиран от Асошиейтед прес.

"Доказателството, че Ингрид Бетанкур е жива, е голяма новина. Това е първото доказателство, че Бетанкур е жива, от повече от четири години насам", каза Давид Мартинон. Той призова бунтовниците от Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) да освободят заложниците. Според Мартинон доказателството е първа важна стъпка към освобождаване на заложниците.

Министърът на външните работи Бернар Кушнер изрази радостта си от получените от Колумбия доказателства, че Ингрид Бетанкур е жива, предаде Франс прес. Кушнер отбеляза, че отдавна чаканите доказателства ще донесат облекчение на засегнатите семейства. Ще ги проучим внимателно, обеща той.

Кушнер призова за увеличаване на усилията за намиране на хуманитарно решение с цел освобождаване на всички заложници в Колумбия.