/ ЕПА/БГНЕС
Повече от 200 души бяха преместени по въздух, след като бяха хванати в капан от огъня в близост до популярна зона за отдих в Северна Калифорния, съобщиха местните власти, цитирани от АФП.

Евакуираните са били превозени с военни хеликоптери, след като пожарът, в условията на сухо и горещо време се е разраснал до района на евакуация от резервата „Mammoth Pool” в национален парк „Сиера”, на около 70 километра североизточно от град Фресно.

Огнената стихия в Северна Калифорния продължава да бушува с пълна сила (ВИДЕО)

Пламъците се придвижвали толкова бързо, че в един момент хората били посъветвани да се "подслонят на място" - в самия резерват, ако е необходимо. „Просто необикновена, животоспасяваща работа от въздушния транспорт на @CalGuard над 200 души за една нощ спасиха от непосредствената опасност хора от #CreekFire“, каза армейският генерал Даниел Хокансън, началник на Бюрото на Националната гвардия, в Tуитър.

Двадесет от евакуираните са транспортирани до районни болници, съобщи в Туитър Хокансън, който публикува и драматична снимка, направена от пилотската кабина на хеликоптер, показващ го заобиколен от пламтящи дървета.
БГНЕС