Един човек бе убит, а петима - ранени, при стрелба в метрото на Ню Йорк след кавга между две групи тийнейджъри. Стрелецът засега не е задържан, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията в най-многолюдния град в САЩ.

Инцидентът станал на станция от метрото в Бронкс вчера малко след 16:30 ч. (23:30 ч. българско време) - в началото на вечерния час пик, когато много деца се връщат от училище и хората започват да се прибират от работа. Щом вратите на метрото се отворили, стрелецът открил огън навън, а на платформата отпред имало много хора.

До стрелбата се стигнало след кавга между две групи тийнейджъри вътре във влака.

"Не вярваме това да е случайна стрелба. Не смятаме, че този човек е стрелял безразборно във влак или на гара", каза на пресконференция високопоставен представител на нюйоркската полиция.

БТА

Тя издирва стрелеца, като не изключва възможността повече от един човек да е открил огън.

Убитият мъж е на 34 години. Четирима от петимата пострадали са със сериозни наранявания, но няма опасност за живота им.

Сред ранените са 14-годишно момиче и 15-годишно момче, за които се смята, че са били замесени в конфликта. Останалите пострадали съответно са на 28, 29 и 71 години и вероятно са били простреляни случайно.

Престъпленията в метрото на Ню Йорк са рядкост, отбелязва Ройтерс. През април 2022 г. мъж стреля с пистолет по влак, преминаващ през Бруклин, ранявайки 10 души - първата масова стрелба в метрото на Голямата ябълка от 1984 г.

На следващия месец 48-годишният Даниъл Енрикес бе убит, без според полицията да е провокирал стрелеца.

Престъпността и по-конкретно убийствата с огнестрелно оръжие в Ню Йорк се увеличиха по време на пандемията от новия коронавирус, но след нейния край намаляха. Носенето на оръжие на обществени места е строго регулирано в Голямата ябълка в сравнение с други градове и щати в САЩ, отбелязва Франс прес.



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Станоев/БТА