Те са оцелели след самолетна катастрофа
Четири деца от коренното население на Колумбия бяха открити живи в южната част на страната, след като прекарали повече от месец изгубени в Амазонската екваториална гора след катастрофа с малък самолет, съобщи президентът Густаво Петро, предаде АФП.

Децата са спасени от военните близо до границата между колумбийските провинции Какета и Гуавиаре, близо до мястото, където се е разбил малкият самолет.

БГНЕС

Самолетът - Cessna 206 - е превозвал седем души по маршрут, когато в ранните часове на 1 май е подал сигнал за отказ на двигателя.

Трима възрастни, включително пилотът, загиват в резултат на катастрофата, а телата им са открити в останките от самолета. Четирите деца, на 13, 9 и 4 години, както и 12-месечно бебе, оцеляват при удара.

БГНЕС

Снимки, споделени от колумбийските военни, показват група войници с четирите деца насред джунглата.

"Радост за цялата страна! Четирите деца, които бяха изгубени в колумбийската джунгла, се появиха живи", написа президентът Петро в Туитър.

"Били са заедно, слаби са, нека оставим лекарите да работят. Намериха ги, това ме прави много щастлив", каза Петро, като добави, че децата са се защитавали сами насред джунглата.

Преди това спасителите, подпомагани от кучета за търсене, са открили изхвърлени плодове, които децата са яли, за да оцелеят, както и импровизирани подслони, направени с растителност от джунглата.

БГНЕС

В спасителните операции са участвали самолети и хеликоптери на колумбийската армия и военновъздушните сили. 
БГНЕС