/ iStock/Getty Images
Белгийски шофьор на автобус бил намушкан вчера 10 пъти с нож, предимно във врата и корема, но продължил да кара още час, преди да бъде настанен в болница в тежко състояние, съобщи прокуратурата в град Антверпен, цитирана от Франс прес.

Българин е намушкан с нож от италианец след конфликт в коледната нощ (СНИМКА)

Мъжът, който работи в компанията за обществен транспорт "Де Лейн" в Контих, дошъл по-рано за смяната си и използвал времето да изпуши една цигара на волана при отворени врати на автобуса. В този момент отвън нахлул мъж и се втурнал към него, вадейки някакъв предмет, "вероятно нож", за да му нанесе удари, посочи в комюнике прокуратурата.

Белгийски министерства получиха пликове с бял прах

Нападателят избягал, а шофьорът, вероятно в състояние на шок, затворил вратите и тръгнал с автобуса по маршрута му до крайната спирка, изминавайки 15-ина километра. Водачът разбрал, че е бил намушкан, едва след като стигнал в автобусното депо. Колегите му незабавно се обадили на спешна помощ.

Антверпенската прокуратура е започнала разследване за опит за убийство, тъй като прободните рани на 58-годишния шофьор е можело да бъдат смъртоносни.
БТА