/ iStock/Getty Images
Саудитската противовъздушна отбрана (ПВО) е прехванала натоварен с експлозиви дрон, изпратен срещу един от южните региони на кралството, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Вземаме всички необходими мерки за възпиране на източниците на заплаха и за защита на гражданите и гражданската инфраструктура", подчерта говорител на оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция, която води бойни действия в съседен Йемен срещу шиитското движение хуси.

Сирийска противовъздушна ракета удари Южен Израел

Не се уточнява кой е изпратил натоварения с експлозиви дрон, но саудитски инфраструктурни обекти вече са ставали обект на нападения с дронове, извършвани от хусите, отбелязва ТАСС.

По-късно говорителят на хусите бригаден генерал Яхия Сариа заяви, че те са нанесли удар по територията на Саудитска Арабия. Използвани са четири дрона и две балистични ракети, които са били насочени срещу военни обекти на летище Наджран и саудитска авиобаза "крал Халид".

"Ударите бяха точни", се казва в съобщението, публикувано тази нощ в Туитър от говорителя на хусите, без да споменава за разрушения или жертви. 
БТА