Саркози търпи много упреци заради личния си живот
Саркози търпи много упреци заради личния си живот / netinfo

Над 80 на сто от французите критикуват поведението на президента Никола Саркози в личния му живот, сочат резултатите от социологическа анкета, за която пише парижкият всекидневник "Фигаро". Месец преди местните избори популярността на президента се топи във всички социологически проучвания. Две седмици след женитбата с певицата Карла Бруни образът на президента е помрачен главно заради личния му живот. 82 на сто от участниците в анкетата смятат, че поведението му влияе зле върху представата им за държавния ръководител.

Французите имат чувството, че президентът се занимава повече с личния си живот, отколкото с тях. Към това усещане се прибавя нетърпението на французите, които очакват резултати от управлението на Саркози.

Външната политика, която е запазена територия за президента, му помага да печели известно одобрение. Въпреки твърде оспорваното посещение на либийския диктатор Кадафи, посрещнат в Париж с държавни почести през декември, 58 на сто от участниците в анкетата одобряват начина, по който Саркози посреща своите колеги, а 57 на сто - начина, по който се изразява и поведението му при посещения в чужбина.