Самолет кацна аварийно на улица в Бърно, друг се върна на летището в Сидни
Самолет кацна аварийно на улица в Бърно, друг се върна на летището в Сидни / снимка: БГНЕС

Малък самолет, управляван от двама френски пилоти, вчера кацна аварийно на оживена улица в чешкия град Бърно, съобщи ДПА, като се позовава на местни медии.

 

Самолетът се приземил между два автомобила, но избегнал сблъсък, пише БТА. Едно от крилата му се счупило, когато се ударил в стълб край шосето.

 

Пилотите, които излетели от Хамбург за Унгария, преди това съобщили за проблеми с горивото.

 

Боинг 747 на австралийската авиокомпания "Кантас", извършващ полет за Аржентина, се върна на летището в Сидни заради повреда в електрическата система, съобщи Асошиейтед прес.

 

Никой не е пострадал при днешния инцидент, заяви говорител на "Кантас". Той уточни, че аварията възникнала един час след като самолетът със 119 пътници и 22-членен екипаж отлетял от Сидни. Преди да се приземи обратно самолетът изхвърлил гориво като предпазна мярка.

 

Това не е първият подобен инцидент със самолети на "Кантас". На 4 ноември Еърбъс А380 с 459 души на борда кацна аварийно в Сингапур поради повреда на един от четиритедвигатели. На следващия ден поради подобен инцидент Боинг 747-400 с 431 души на борда кацна принудително, също в Сингапур.