Руски журналисти идват на винен тур в България
Руски журналисти идват на винен тур в България / netinfo

Руски журналисти от специализирани издания тръгват на едноседмичен винен тур из България. Организатор е българският Център на промишлеността в Москва. Журналистите са от авторитетните руски издания "Независим винен клуб", "Енотека" и "Напитки".

"Целта е с планираните публикации журналистите да запознаят руската публика с българското вино и неговото производство", каза Александър Иванов, главен специалист в центъра, който ще придружава журналистите. По думите му те сами са посочили регионите и винарските фирми, които искат да разгледат.

Пътуването започва от София с гостуване в Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки. Следват срещи във винарски фирми и изби в Сандански, Пловдив, Любимец, Сливен, село Кортен, Русе и крайна спирка отново в София.

Това е първото подобно организирано пътуване за специализирани издания, които имат голяма роля за налагането на винарските продукти сред руските потребители. Освен това винарските пътешествия са един от новите продукти, които български туристически фирми предлагат вече на руския пазар.