Володимир Зеленск
Володимир Зеленск / БГНЕС
Руската телевизия ТНТ започна да показва украинския сериал "Слуга на народа", в който главната роля изигра Владимир Зеленски, съобщи Би Би Си.

Сериалът тръгна ден след срещата на президентите на Русия и Украйна в Париж. Шегата за Владимир Путин  обаче изчезна от първата серия.

Зеленски играе честен и принципен учител по история Василий Голобородко, който неочаквано става президент на Украйна и започва да се бори с корупцията и олигарсите.
Телевизионният канал ТНТ в анонса на сериала сравнява успехите на Зеленски и Голобородко като президент: "В сериала той подобри икономическата ситуация в страната. Но в реалния живот? В сериала той победи корупцията. А в реалния живот? Като цяло вижте версията на Зеленски, която се случи".

Путин и Зеленски се споразумяха да съживят мирния процес в Източна Украйна

Премиерата на сериала в Украйна беше през ноември 2015 г., бяха заснети три сезона. Шоуто бързо се превърна в едно от най-успешните в украинската телевизия, след което форматът на сериала беше купен от американската компания FOX Studios, а самият сериал – от Netflix.

Основният въпрос, който вълнуваше феновете на сериала в Русия, беше дали руската телевизия ще го цензурира. Съдейки по първата серия, да.

Завърши срещата на „нормандската четворка“ за конфликта в Украйна

В сюжета новоизбраният президент Голобородко идва да избере скъп часовник и костюм, тъй като сега той има право по статут, а помощник му казва, че Путин носи швейцарски часовник Hublot (произнасяйки името му като "хубло"). На което героят на Зеленски се учудва : "Путин - хубло?".

Именно този момент от версията, показана от TНТ в Москва, беше изрязан. Освен това редакцията беше забележимо. В сряда предстои TNT да покаже първите три епизода на „Служители на народа“.
 
БГНЕС