Русия е съюзник на САЩ, независимо кой управлява в Москва
Русия е съюзник на САЩ, независимо кой управлява в Москва / netinfo

САЩ възприемат Русия като съюзник и партньор, с когото ще продължат да си сътрудничат независимо от това кой управлява в Москва. Това заяви говорителката на Белия дом Дейна Перино във връзка с предложението на Дмитрий Медведев Владимир Путин да стане премиер на Русия след президентските избори догодина.

"Няма никакво съмнение, че ние ще останем съюзници с Русия и ще продължим да работим с нея, каквото и да се случи", добави говорителката на Белия дом. По думите й по време на неотдавнашния телефонен разговор между президентите Джордж Буш и Владимир Путин не е било обсъждано вътрешнополитическото положение в Русия.

Преди ден Владимир Путин определи Дмитрий Медведев за свой предпочитан кандидат за президентските избори през идната пролет. Тогава изтича вторият и последен мандат на Путин като президент на Русия.

Германският канцлер Ангела Меркел също смята, че може да работи добре с Дмитрий Медведев. Путин и Меркел са разговаряли по телефона и руският президент я уведомил за подкрепата си за кандидатурата на Медведев за президентския пост.