/ iStock/Getty Images
Съединените щати получиха нов писмен отговор от Русия във връзка с кризата около Украйна, предаде Франс прес, като се позова на американски представител, който има достъп до кореспонденцията между двете сили.

"Можем да потвърдим, че получихме писмен отговор от Русия", заяви говорител на американския Държавен департамент.

САЩ и Русия в остър сблъсък по време на Съвета за сигурност на ООН

"Не мислим, че ще е продуктивно да водим преговорите публично, така че оставяме на Русия грижата да говори за отговора си, ако пожелае. Оставаме изцяло ангажирани с диалога за решаване на тези въпроси и ще продължи тясно да се консултираме със съюзниците и партньорите ни, включително и с Украйна", каза още представителят.

Писменият отговор на Русия на писмен документ, изпратен от САЩ, бе получен броени часове преди телефонния разговор днес между американския държавен секретар Антъни Блинкън и руския външен министър Сергей Лавров.

Напрежението между Русия и Запада заради Украйна расте с всяка минута (ОБЗОР)

Руското писмо е всъщност отговор на отговора, който САЩ изпратиха миналата седмица на писменото искане на Русия за предоставяне на гаранции от Запада в сферата на сигурността.

Западът обвинява Русия в това, че е струпала над сто хиляди войници на границата си с Украйна и че готви възможна инвазия на Украйна, отбелязва Франс прес.
БТА