Шейхът на Дубай Мохамед Бин Рашид Ал-Мактум трябва да плати на бившата си съпруга 728 млн. долара или 541 млн. лири. Това постанови Върховният съд на Великобритания, който гледа развода между Ал-Мактум и Хая Бинт Ал-Хюсеин, която избяга в Лондон преди няколко години.

Емирът на Дубай хакнал телефона на бившата си съпруга

Средствата ще бъдат използвани за да покрият разходите за охрана на принцеса Хая до края на нейния живот, както и за издръжката на двете им деца на 9 и 14 години. Сумата, която трябва да получат наследниците на дубайския шейх възлизат на над 330 млн. долара.

Хая  принцесата беглец
Gulliver/Getty Images

 
Принцеса Хая избяга в Лондон с двете си деца през 2019 година, обявявайки, че се страхува за живота си. Британският върховен съд застана на нейна страна. Сега тя живее в Лондон в имение на стойност 85 милиона лири. Хая е сестра на краля на Йордания Абдула II.

Йорданската принцеса Хая се яви в лондонски съд за делото с емира на Дубай

В началото на пристигането си във Великобритания, Хая твърдеше, че причината за бягството й е намерението на Мохамед бин Рашид ал-Мактум да ожени 11-годишната им дъщеря Джалила за престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

От своя страна шейх Ал-Мактум твърди, че принцесата му е изневерявала с бившия си телоохоранител.