/ iStock/Getty Images
От куршумите Блейк остана парализиран от кръста надолу
Афроамериканецът Джейкъб Блейк, който бе ранен при арестуването му на 23 август в Кенош, щата Уискънсин, е носил нож и активно се съпротивлявал на полицаите. Това се твърди, че в публикувано становище на полицейския профсъюз в града, което изразява подкрепа за служителите на реда, предаде ТАСС.

В документа се посочва, че представената в американските медии информация за случилото се е непълна, а адвокатите на Блейк обявяват изначално лъжливо твърдения. Както отбелязаха в профсъюза, полицаите са пристигнали на местопроизшествието след постъпило съобщение, че Блейк се опитва да открадне чужди ключове от автомобил и самата кола.

Протестиращи в Портланд подпалиха полицейски участък (ВИДЕО)

Стражите на реда са били предварително осведомени, че по-рано афроамериканецът е бил обявен за издирване по обвинения в насилствени действия от сексуален характер.

Според синдиката, Блейк не реагирал на изискванията на полицаите. Той носил нож, отказвал да го хвърли на земята и активно се съпротивлявал на задържането.

Обявиха извънредно положение в щата Уисконсин

Афроамериканецът дори се опитал да нападне един от служителите на реда.
Полицаите на два пъти използвали срещу Блейк електошокери, но той не спрял да се съпротивлява.
 


В заявлението се уточнява още, че не отговаря на действителността версията, според която Блейк се опитал да разтърве две скарали се жени. По-рано много медии съобщиха, че афроамериканецът се опитал да се качи в колата си, преди полицаят да стреля в него няколко пъти. В профсъюза подчертаха, че въпросната кола не е принадлежала на Блейк.

От куршумите Блейк остана парализиран от кръста надолу.
БГНЕС