Мелания Тръмп
Мелания Тръмп / Gulliver/Getty Images
Четирибуквена английска дума от уж най-забранените, започваща с F и завършваща на K, употребява на два пъти Мелания Тръмп по адрес на модната преса в записан телефонен разговор със своя доверена журналистка през 2018 г.

Стефани Уинстън Уолкоф е работила за нея от встъпването в длъжност на президента Тръмп до 2018 г., когато е отстранена от Белия дом. Тя публикува през 2020 г. книга „Мелания и аз: Възходът и рухването на приятелството ми с Първата дама“, в която хвърля светлина върху напъните на „първата дъщеря“ Иванка Тръмп да засенчва пред медиите Първата дама и как това вбесява Мелания, която нарича иронично дъщерята на съпруга си „принцесата“.

Мелания Тръмп
Gulliver/Getty Images

В разговора, излъчен и по CNN, родената в Словения президентска съпруга не крие презрението си към корифеите от модните медии. „От „Вог“ казаха – искаме да направим представяне“, разказва Мелания. „Представяне? F--к профила ти! Аз нямам нужда от представяне, от профила ви“.

Мелания, която нито веднъж не е излизала на снимка на корица на големите модни списания през последните 4 г., обяснява нежеланието си така: „Аз нямам нужда от това, не ми пука за „Вог“ и за което и да е списание. Имам да върша друга работа. Който иска моя снимка – да си потърси от „Getty”.

Когато Стефани Уолкоф подхвърля, че Мелания не е излязла на корицата в септемврийския брой на списанието, Първата дама отвръща: „Майтапиш ли се с мен? Никакъв шанс, няма начин. Всички тези хора са толкова луди“, споделя Мелания по телефона.

Мелания Тръмп
Guliver/Getty Images

„Хората казват, че завиждат, защото искат да бъдат като мен. И не могат да повярват, всички тези модни дизайнери казват - „о, ние никога не бихме я облекли така“. Все едно на мен ми трябва помощта им, разбираш ли? Аз имам толкова много по-важни неща. Изглежда ли, че ми пука? Не ми пука!“, отсича първата дама.

Според Стефани Уолкоф именно съпругът й Доналд е натискал тя да бъде снимана на корицата, за да коментира после в Туитър колко е красива Мелания. Целта му е била да вдига постоянно престижа на марката „Тръмп“. Но Мелания е била наясно с това.

Мелания Тръмп
Gulliver/Getty Images

„Пуснах тези записи, за да се знае, че Доналд е по-загрижен Мелания да е на тези корици, отолкото самата тя. На нея от самото начало й е пределно ясно, че модната индустрия не подкрепя семейство Тръмп“, каза журналистката.

„За Доналд снимка на Мелания на корицата на „Вог“ едва ли не легитимира самия Доналд, марката Тръмп, за да може Доналд да коментира колко красива изглежда Мелания. И тя си е красива. Но тя знае разликата между това да бъдеш просто Мелания Тръмп и това да влезеш в Белия дом като първа дама, омъжена за 45-тия президент. Омъжена точно за ТОЗИ президент“, натърти пред CNN Стефани Уинстън Уолкоф.

Превод и редакция: DarikNews