Кралят на Великобритания яде плодове за закуска и пие само определен вид чай, разкрива Daily Express. Медията се позовава на вътрешни лица от кралския двор и известния диетолог Сигне Сванфелдт.

На трапезата пред Карл III се слага домашен хляб, ленено семе, пресни плодове и плодов сок. "Късна закуска — това е абсолютно нормално. По-важното не  режимът на хранене, а какво точно и в какво количество яде човек", убеден е диетологът.

Вече е ясно кога ще бъде коронацията на крал Чарлз III

Сутрин монархът задължително пие любимия си сорт чай Дарджилинг, отглеждан в Индия и Хималаите. Към напитката той добавя мляко и мед.

Диетологът сподели и за полезните свойства на продуктите от диетата на Чарлз III. Например, лененото семе е много полезно за храносмилането, тъй като е богато на протеини и мастни киселини. Обаче Сванфелдт съветва да не се прекалява с този продукт и да се яде не повече от една-две супени лъжици цели семена на ден.

Домашният хляб, по мнението на специалиста, обикновено е богат на хранителни вещества, фибри и семена, съдържащи протеини. Пресните плодове и сокът пък помагат на Чарлз III получи необходимото количество фибри, витамини и микроелементи.

В рамките на един ден синът на кралица Елизабет II се храни с продукти, богати на протеини и фибри. Точно това помага на 73-годишния владетел да поддържа форма.

Крал Чарлз III с първа публична проява след смъртта на Елизабет Втора

Британският крал не яде на обяд, предпочитайки да се организира второто си хранене за деня по-близо до времето за вечеря.

Сванфелдт също така твърди, че два дни в седмицата Чарлз III не яде месо и риба и един път в седмицата се отказва от консумацията на мляко.

Специалист нарича този подход "добра стратегия", тъй като той дава възможност за увеличаване на броя на консумираните полезни фибри и намаляване на количеството въглехидрати, което организмът трябва да преработи.
Daily Express