Румен Радев и главния редактор на списание "Икономист" Зени Бедос
Румен Радев и главния редактор на списание "Икономист" Зени Бедос / БГНЕС
Президентът Румен Радев проведе официална среща с главния редактор на списание„Икономист“ Зани Бедос – една от най-влиятелните личности в сферата на глобалните финанси, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Срещата се състоя в Ню Йорк в рамките на Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг. В началото на 90-те години Зани Бедос е била част от екипа от „Харвард“, който осъществява реформите в Полша.

Тръмп и Радев обсъдили инвестициите и сигурността на приема в Ню Йорк

С президента Радев обсъдиха икономическата ситуация в България, Европейския съюз и света, новите реалности в енергетиката и климатичните промени, бъдещето на автомобилната индустрия. Основен акцент в разговора беше търсенето на успешни световни икономически и финансови модели, които могат да бъдат приложени в България. Румен Радев и Зани Бедос се обединиха около мнението, че демографията е изключителен проблем за българското общество и следва да е основен приоритет в контекста на икономическото развитие.

Успоредно с това българският държавен глава участва и на форум на високо равнище, организиран от ЮНЕСКО и посветен на темата за бъдещето на образованието
БГНЕС