Владимир Путин
Владимир Путин / БТА
Песков за възможността за възобновяване на руско-украинските мирни преговори: За това сега не може да става и дума
Президентът на Русия Владимир Путин ще пътува до иранската столица Техеран на 19 юли, за да участва в тристранна среща с иранския президент Ебрахим Раиси и турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи говорителят на Кремъл. Путин ще проведе и отделна двустранна среща с Ердоган, заяви Дмитрий Песков на брифинг в Москва.

"В момента се подготвя пътуването на президента до Техеран. Ще има среща на ръководителите на държавите-гаранти на процеса от Астана. В допълнение към тристранната среща ще се проведат и двустранни срещи.

Награда: 100 000 долара за информация за оръжия и дрога в Близкия изток

"Вчера информирахме за предстоящите контакти на високо равнище между Путин и Ердоган, тази среща също ще се проведе там", каза той.

Преговорите от Астана за мир в Сирия започнаха през 2017 г. по инициатива на Турция, Русия и Иран. Нейните срещи допринасят и за напредъка на ръководения от ООН дипломатически процес в Женева.

Запитан за възможността за възобновяване на руско-украинските мирни преговори, Песков заяви: "Не е възможно: "Не, за това сега не може да става и дума."
БГНЕС