Протест на Бранденбургската врата срещу масовата безконтролна имиграция
Протест на Бранденбургската врата срещу масовата безконтролна имиграция / БГНЕС

Петнадесетина крайнодесни германски активисти се покатериха днес на Бранденбургската врата в Берлин в знак на протест срещу правителствената политика по миграцията, съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес.

По обяд те се изкачиха на емблематичния паметник в центъра на германската столица и разпънаха два транспаранта под колесницата на върха, на единия от които пишеше: "Сигурни граници, сигурно бъдеще".

Бойко Борисов се среща с канцлера Ангела Меркел

Протест на Бранденбургската врата срещу "масовата безконтролна имиграция"
netinfo
Десетки полицаи обкръжиха паметника и убедиха демонстрантите да слязат. Те бяха задържани за кратко и е възможно да им бъдат повдигнати обвинения в незаконно проникване в държавна собственост и нарушаване на закона за митингите и протестите.
Във "Фейсбук" групата каза, че нарочно е избрала за демонстрацията си днешния ден на отворени врати на германското правителство, който тази година е посветен на въпроса с интеграцията на мигрантите.

Йълдъръм към Борисов: Нашите европейски приятели е време да поемат отговорност

Целта на акцията е да се отправи ясно послание срещу погрешната според активистите политика на правителството. Те настояват Европа да се превърне в крепост, "за да спре масовата безконтролна имиграция".

Демонстранти бързо организираха на площада пред Бранденбургската врата контрапротест и скандираха лозунги срещу дясната групировка,съобщи ДПА.

Източник: БТА