Бойко Борисов се среща с канцлера Ангела Меркел
Бойко Борисов се среща с канцлера Ангела Меркел / БГНЕС

Започна срещата на премиера Бойко Борисов с канцлера на Германия Ангела Меркел. Това съобщи Борисов на страницата си във Фейсбук.

Борисов пред ФАЦ: Турция е силен и важен съсед, трябва да поддържаме добри отношения

В разширените дискусии участват и министър-председателите на Хърватия и Словения и канцлерът на Австрия. Разговорите са част от работните консултации за бъдещето на Европейския съюз, инициирани от канцлера на Германия.

"Основна тема на дискусиите е мигрантската криза. Ще защитавам българската позиция, според която e необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема", се казва в съобщението на министър-председателя.

Йълдъръм към Борисов: Нашите европейски приятели е време да поемат отговорност

"Освен това ще запозная колегите с темите, които обсъдих вчера в Истанбул заедно с турския премиер и президент, и отново ще подчертая, че единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем. Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни. Убеден съм, че разумът ще победи популизма и ще изградим стабилност и сила в региона", пише Борисов.