/ БГНЕС
Правителството на Украйна няма да подаде оставка и продължава да работи. Това заяви днес премиерът Олексий Хончарук по време на т. нар. "Украинска закуска в Давос", предаде ТАСС.

Зеленски отказа да приеме оставката на премиера

"Не планираме никакви оставки, това са слухове", подчерта той. По думите на министър-председателя около кабинета му има "много провокации, манипулации, изтичане на данни и мръсна игра", водена от групи за влияние, на които "никак не им е комфортно да работят в една страна с честно правителство".

Хончарук изтъкна, че кабинетът му ще работи със сегашния президент Володимир Зеленски и Върховната рада и каза, че в президентския екип "всичко е чудесно", работи се "в безпрецедентна координация". Президентският екип ще работи и занапред в същия регистър - евроинтеграция, отвореност към света, борба с корупцията, облекчаване на процедурите. Правителството ще работи, докато има доверие в него, увери премиерът.

Украйна избра Олексий Хончарук за премиер (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-рано тази седмица Хончарук предложи да се оттегли, след като бе разпространен аудиозапис, внушаващ, че той е критикувал президента. Зеленски обаче реши да го остави на поста.
БТА