Появи се белгийска следа в изчезването на британското момиченце
Появи се белгийска следа в изчезването на британското момиченце / netinfo

В разследването на похитеното точно преди 3 месеца в Португалия британско момиченце Мадлин Маккан се появи белгийска следа, предадоха световните агенции, позовавайки се на белгийски медии.

Белгийска детска психоложка твърди, че е видяла момиченцето миналата събота в град Тонгерен, близо до границата на Белгия с Холандия. Детето било на терасата на кафене в компанията на 40-годишен мъж, висок 1,80 см. и на жена на възраст 25 години. Момиченцето пиело безалкохолна напитка от шише със сламка.

Белгийската полиция веднага изготвила портрет-робот на хората, придружавали детето. Този на мъжа изобщо не съвпадал с портрета-робот на предполагаемия похитител, изготвен преди време от португалската полиция.

Белгийската полиция ще извърши и ДНК анализ на бутилката и сламката, от които е пило забелязаното от детската психоложка дете и които иззела от кафенето веднага, след като получила сигнала, че там може би е била малката Мадлин.

Същевременно португалската полиция, разследваща похищението на детето, заяви, че не е информирана официално от белгийските си колеги за така наречената белгийска следа, предаде Франс прес.

Малката Мадлин беше похитена в нощта на 3 май от португалския курорт Прая да лус. Тя беше отвлечена от хотелска стая, в която спеше с по-малките си брат и сестра, докато родителите на трите деца вечеряли с приятели в ресторант на 50 метра от там. Мадлин навърши 4 години, докато беше в плен. Родителите й организираха голяма кампания за намирането й. През юли, по време на премиерата на последната книга от поредицата за Хари Потър, по витрините на книжарниците по света, в която тя беше пусната за продажба, бяха залепени големи плакати с лика на отвлеченото момиченце.