метро арестуван
метро арестуван / БГНЕС

Полицията в Ню Йорк арестува мъжът, който е заподозрян за атаката в метрото в града. При стрелба в пълен вагон на метрото в Бруклин бяха ранени десетки пътници. Издирваният е арестуван по-малко от 24 часа след нападението, предаде АФП.

Стрелба в метрото в Ню Йорк, открити са взривни устройства

Още вчера полицията посочи 62-годишния Франк Джеймс като заподозрян за атаката. CNN съобщи, че той е бил забелязан от полицейски патрул  на улица в квартал Ийст вилидж и е задържан.

 Властите в Ню Йорк продължават да издирват нападателя от метрото

Mъжът бе обвинен за терористично нападение, предадоха световните агенции. Новината съобщи прокурорът на Източния съдебен окръг Ню Йорк Бриън Пийс, пояснява Асошиейтед прес. За подобно престъпление, Джеймс може да получи доживотен затвор.

В социалните медии Франк Ар Джеймс е публикувал множествo видеоклипове, в които описвал САЩ като расистко място, залято от вълна от насилие. В тях той разказвал и за борбата си с психическо заболяване, припомня Асошиейтед прес.

Франс прес пък припомня, че в стрелбата вчера пострадаха общо 23 души, като в тази статистика се включват и 10-те с огнестрелни рани. Пет от тези 10 души с огнестрелни рани са в критично състояние, предаде Асошиейтед прес. Останалите пострадали са с разнородни травми, включително вдишване на дим от димни гранати, хвърлени от мъжа в претъпкан вагон на метрото. Според полицията после нападателят стрелял най-малко 33 пъти с 9-милиметрово огнестрелно оръжие.

БГНЕС