.
. / БТА
Полицията издирва мъж с противогаз и оранжева строителна жилетка
Стрелба в метростанция в Ню Йорк. Има ранени, открити са и взривни устройства, съобщават местни медии

Източници от правоприлагащите органи казаха още, че петима души са с огнестрелни рани, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. Засега няма информация от какво естество са нараняванията на останалите ранени.



Стрелбата се е случила на метростанция в Бруклин по време на сутрешния час пик, съобщи Ню Йорк Таймс, позовавайки се на официални лица.  
От пожарната са обявили, че 16 души са ранени, няколко от тях при стрелбата

В официално съобщение на полицията в Ню Йорк се казва, че към момента няма активни взривни устройсва. От полицията призовават районът да се избягва "В 8,27 ч. полицията е получила сигнал за оказване на спешно съдействие от човек, който е бил прострелян в метрото в Бруклин", потвърди говорител на нюйоркската полицейска служба. Подаденият сигнал е бил и за дим в метрото
Новината бе потвърдена и от службата за противопожарна охрана, допълва Асошиейтед прес. Пожарникарите са реагирали на сигнали за дим на метростанцията на 36-а улица в Сънсет парк в Бруклин и са намерели много простреляни хора там, заяви говорител на противопожарната служба.
Кадри от сцената на местопрестъплението показват окървавени пътници, лежащи на пода на метростанцията. Повече подробности не се съобщават засега. 

На пресконференция комисар Сюъл каза, че нападателят първо си е сложил газова маска, после извадил то чантата си флакон и го отворил. Вагонът веднага започнал да се пълни с дим. Тогава нападателят открил огън и улучил много хора. 

Извършителят още е на свобода, а за момента инцидентът не се разследва като акт на тероризъм, подчерта Сюъл и не изключи нищо като евентуален мотив. По всяка вероятност той е действал сам.

Съобщава се, че нападателят е едър чернокож мъж, облечен със зелен елек на строителен работник и сиво горнище с качулка.
БТА, New York Times