Ирландската певица Шинейд О'Конър, която почина в сряда на 56-годишна възраст, е била намерена в безпомощно състояние на адрес в Лондон и е била обявена за мъртва на място. Това се казва в съобщение на полицията, цитирано от Ройтерс и Франс прес.

Музиканти и артисти от цял свят отдадоха почит на известната певица-бунтарка за нейната честност, силно присъствие и безкомпромисен дух. Сред първите бяха фронтменът на „Ар и Ем“ Майкъл Стайп, американската изпълнителка Тори Еймъс и вокалистът на ирландската група „Погс“ Шейн Макгоуан.

Почина певицата Шинейд О’Конър

Полицията е била повикана в 11:18 ч. в сряда, 26 юли, по сигнал за жена в безпомощно състояние на жилищен адрес... Отзовали са се служители на реда. 56-годишна жена е обявена за мъртва на място“, се казва в изявлението на лондонската полиция. „Смъртта не се разглежда като подозрителна“, се казва още в официалното съобщение.
 

В четвъртък цяла Ирландия изпадна в траур за смъртта на обичаната Шинейд - певица, която ще бъде запомнена с разтърсващия си глас.

О'Конър стана известна най-вече с хита си „Nothing Compares 2 U“, който през 1990 г. оглави световните класации.

Запазената марка на певицата - бръснатата глава и пронизващите очи - бяха на първите страници на всички вестници в Ирландия и много в чужбина, докато местните радиопредавания бяха доминирани от изказвания на колеги музиканти, емоционални слушатели и музиката на родената в Дъблин певица.

Много хора положиха цветя пред бившия ѝ дом в Брей, графство Уиклоу. Там бе оставено и ръкописно послание върху снимка на О'Конър „Нищо не може да се сравни с теб!“
Христо Кьосев/БТА