Подновиха евакуацията на цивилни от Алепо
Подновиха евакуацията на цивилни от Алепо / БГНЕС, архив

Автобуси, натоварени с цивилни, започнаха днес отново да напускат последния бунтовнически анклав в източната част на сирийския град Алепо след еднодневно забавяне, каза представител на ООН, цитиран от Ройтерс.

Около 60 автобуса с хора, които искат да напуснат анклава, бяха блокирани в студа заради затруднения в изпълнението на споразумението за евакуация.

14 000 души са евакуирани от Алепо

"От източната част на Алепо сега отново тръгват автобуси. Надяваме се, че това ще продължи, за да могат хората да бъдат благополучно евакуирани", заяви в имейл цитираният служител на ООН в Сирия.

Евакуираха от Алепо 7-годишно момиченце, трогнало света (СНИМКИ/ВИДЕО)

Военна информационна служба, управлявана от ливанската групировка Хизбула, която е съюзник на сирийското правителство, заяви, че са преодолени пречките, възпрепятстващи евакуацията на хора от бунтовническия анклав в Алепо и от две обсадени от бунтовниците села. Според нея евакуацията ще приключи след няколко часа, съобщи Ройтерс.

Сирийската телевизия заяви, че евакуацията от Алепо е била подновена, след като бунтовниците са предали проправителствени бойци, пленени от тях при сражения, предаде АП.

Източник: БТА