Изминаха 50 години, откакто по екраните излезе "Enter the Dragon" - филмът, който изстреля Брус Лий към международната слава и го превърна в един от най-разпознаваемите майстори на бойните изкуства в историята на киното. За да отбележи тази важна дата, дъщерята на Лий, Шанън Лий, разкри нов аниме сериал - "House of Lee", първият аниме проект на Брус Лий, чиято премиера се очаква през 2024 г.

Според Deadline 50-годишнината на "Enter the Dragon" ще бъде отбелязана със специална 4k UltraHD прожекция на класиката на бойните изкуства от 1973 г., която ще се проведе в над 650 кина на 13 и 16 август. Прожекцията ще включва и трейлър на първия по рода си аниме проект за Брус Лий.

Брус Лий - най-великият майстор на бойните изкуства

Масивният и все по-популярен свят на аниметата има тонове герои, вдъхновени от Брус Лий, но все още няма заглавие, в което да участва самият легендарен майстор на бойните изкуства.

Аниме проектът на Брус Лий, "House of Lee", е описан като екшън/фентъзи аниме поредица, в която легендарният майстор на бойните изкуства събира екип от воини на дракона, за да предотврати падането на света в "мрак и сянка". Съобщава се, че идеята за сериала е вдъхновена от един от запомнящите се цитати на Лий, който гласи, че "Тези, които не знаят, че ходят в тъмнина, никога няма да потърсят светлината". 
БГНЕС